De warmtepomp

Bespaar eenvoudig energie met de warmtepomp

Verschillende warmtepompen


Voor iedere woning de juiste warmtepomp

De warmtepomp is leverbaar in verschillende type set-ups. De juiste keuze voor een warmtepomp is afhankelijk van de energiebron, de energiebehoefte en het budget.

Hieronder vind je de drie meest gebruikte warmtepompen. Samen met jou kijken wij graag naar de mogelijkheden voor je woning.

 

Een hybride warmtepomp is een perfecte oplossing voor wie nog niet helemaal over wil op een volledig elektrisch systeem. Wanneer de warmtepomp extra steun nodig heeft, springt de HR-ketel bij. Op deze manier wordt optimaal rendement behaald en bespaar je jaarlijks op energiekosten.

Meer informatie

De lucht/water warmtepomp wordt gebruikt in combinatie met een volledig elektrisch systeem. Bij een lucht-water warmtepomp wordt buitenlucht omgezet in energie en warm water. Opgewekte warmte wordt gebruikt in het hele huis, van warm water tot radiatoren en vloerverwarming. 

Meer informatie

De bodem warmtepomp levert verreweg het meeste rendement van alle systemen. Dit wordt ook wel de grondgebonden warmtepomp genoemd, omdat er buiten een verticale bron wordt geplaatst voor het winnen van energie. Bij deze warmtepomp is het gebruikelijk dat er meer ruimte beschikbaar is. Deze optie is daarom vaak populair bij vrijstaande woningen.

Meer informatie

 

Welke warmtepomp past bij mij?


Ik wil advies
 
 
 

Isolatie

Is je woning al geïsoleerd?

Voordat een warmtepomp geplaatst kan worden moet eerst gekeken worden naar je woning. Als basis dient je woning namelijk goed geisoleerd te zijn, anders is een warmtepomp niet rendabel genoeg je lopen je energiekosten juist op. Energieplein levert ook advies voor de juiste isolatie om de installatie van de warmtepomp perfect te laten verlopen.

Lees meer

Wat zijn de kosten?

Voor iedere woning een geschikte warmtepomp

Prijzen van een warmtepomp lopen erg uiteen, afhankelijk van het type warmtepomp, belangrijke isolatie-eisen aan de woning en je wensen. Zonder subsidie moet je denken aan een vanaf prijs van zo’n €4.000,- voor een hybride warmtepomp en vanaf €10.000,- kun je denken aan een lucht/water warmtepomp.

Rendement

Wat krijg ik ervoor terug?

Een hoog rendement van je woning begint met goede isolatie, daarnaast dien je weten wat de COP, Coefficient of Performance, van de warmtepomp is. Dit betekent ook wel, hoeveel warmte de warmtepomp maakt met de verbruikte elektriciteit. Ga je bijvoorbeeld uit van een rendement van 4,0, dan betekent dit dat van de 100% geïnvesteerde energie hier 400% uit wordt gehaald. Hoe hoger het rendement, hoe beter de warmtepomp en hoe lager je kosten kunnen uitvallen.

Meer voordelen

Subsidies

De overheid stimuleert

De belangrijkste bron van subsidies is de ISDE-subsidie die de Nederlandse overheid verstrekt. Daarnaast zijn er verschillende andere bronnen van subsidies waaronder isolatie-subsidies en regionale subsidies. Energieplein geeft je een volledig advies wat je allemaal terug kunt krijgen bij de investering in een warmtepomp.

 

Vrijblijvend advies


 

Ons advies is gratis, plan eenvoudig een afspraak in.

De warmtepomp zorgt nog altijd voor de nodige vragen in het huishouden. Maar steeds meer consumenten nemen de stap. Wil jij graag met een van onze adviseurs spreken? Neem dan contact op met het Energieplein voor meer informatie over ons totaalconcept van advies tot realisatie van jouw warmtepomp.