Vrijblijvend advies

Advies voor warmtepomp

Ben je op zoek naar een warmtepomp? Dan is het belangrijk om goed advies te krijgen. Bij Energieplein geven we vrijblijvend advies om de juiste stappen te nemen. Om zo goed mogelijk over te gaan om de warmtepomp doorlopen we stap voor stap de adviesfase. Op deze manier komen alle vragen naar voren en verloopt de overstap vlekkeloos. 

 

Bij het adviesgesprek met de adviseurs van Energieplein doorlopen we de volgende fases.

  • Stap 1: Bekijken woonsituatie.
  • Stap 2: Bepalen van geschiktheid woning. Stap 3: Bepalen energiecapaciteit van de woning.
  • Stap 4: Budgettering opstellen.
  • Stap 5: Bepalen van andere voorwaarden en aanpassingen.
  • Stap 6: Het installeren kan beginnen.

Laat je gratis adviseren.

stappenplan warmtepomp

Waar helpt Energieplein bij?

Stap 1: Woonsituatie bekijken

Wat is je huidige woonsituatie?

De adviseurs van Energieplein bekijken eerst de huidige woonsituatie. Daarbij worden gekeken naar het huishouden, het type woning, de leeftijd van de cv-ketel. Daarnaast is het van belang om te weten wat het huidige verbruik is in m3. Een dermate hoog verbruik bepaalt weer hoe gekeken wordt naar de geschiktheid van de woning. Tevens van belang is de hoeveelheid woonoppervlakte in m2 van de woning. Andere belangrijke punten om te weten is de gemiddelde temperatuur van de begane grond en de andere mogelijke etages. Dit eerste gesprek geeft inzicht om daarna de volgende stappen te nemen.

Stap 2: Bekijken geschiktheid woning

Waar moet allemaal op gelet worden?

Niet iedere woning is zomaar geschikt voor een warmtepomp. Daarom kijken de adviseurs naar de huidige situatie om de beschikbaarheid te bepalen. Er zijn verschillende belangrijke aspecten waar naar gekeken wordt. Wanneer is de woning gebouwd, hoe goed is de woning geïsoleerd, wat voor type glas is geïnstalleerd. Andere belangrijke aspecten zijn de aanwezig van zonnepanelen, ruimte voor de nieuwe systeem en het type warmteafgiftesysteem. De basis is dat de schil van de woning uitstekend moet zijn, zodat de goed kan samenwerken een nieuw verwarmingssysteem wat minder energie vraagt.

Stap 3: Bepalen van de energiecapaciteit voor de woning

Wat voor warmtepomp past het beste bij de woning?

Wanneer de woning geschikt is volgen de volgende stappen voor de aanschaf van een warmtepomp. Op basis van de eerste gegevens wordt de energiecapaciteit bepaald van de warmtepomp. Daarvoor worden verschillende berekeningen gedaan die zorgen dat de warmtepomp optimaal rendement haalt over het hele jaar. Dit is op basis van een transmissieberekening en van het warmwaterverbruik. Dankzij inzichtelijke gegevens in het gasverbruik zijn deze berekeningen steeds nauwkeuriger.

Stap 4: Budgettering opstellen

Wat gaat de warmtepomp me kosten?

Op basis van de benodigde energiecapaciteit, behoeften en andere opties kan een budget opgesteld worden. Bij de budgettering voor de aanschaf moet nog naar andere zaken gekeken worden indien nodig. Uiteindelijk gaat het om de mogelijke aanpassingen aan de woning, aanschaf van de warmtepomp en overige benodigdheden voor het warmte-afgiftesysteem.

Stap 5: Bepalen van andere voorwaarden en aanpassingen

Waar moet nog meer opgelet worden?

Nadat de belangrijkste stappen zijn genomen bepalen we nog andere bepaalde voorwaarden die zorgen voor optimaal gebruik en rendement van de warmtepomp. Er moet bijvoorbeeld genoeg ruimte zijn voor de warmtepomp en het buffervat in de woning. Voor de plaatsing van de warmtepomp, de buitenunit, moet een goede plek gevonden worden. Dit heeft te maken met het geluid van de warmtepomp. Daarnaast verzorgt Energieplein het onderhoud van de warmtepomp. Dat dient 1 keer per twee jaar plaats te vinden.

Stap 6: Het installeren kan beginnen

De woning kan van het gas!

Wanneer alle berekeningen zijn gedaan en de keuze gemaakt is kan het installatieproces beginnen. De installatie neemt tussen de 1 en 2 dagen in beslag, afhankelijk van het type systeem. Energieplein werkt alleen maar met ervaren installateurs die jarenlange ervaring hebben in de warmtepompmarkt. De bron, warmtepomp en het warmte-afgiftesysteem zijn de basis van de nieuwe installatie. Deze onderdelen worden goed en efficiënt op elkaar afgestemd. Op deze manier haal je optimaal rendement voor comfort en een lagere energierekening.

Plan een gratis adviesgesprek in

Laat je adviseren door Energieplein en plan een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek in.

Bedrijvenstraat 15,

7641 AM Wierden

+31 546 72 10 25