Woning verduurzamen

Maak je woning klaar voor de toekomst met innovatieve technologie.

Comfortabel wonen

Het verduurzamen van je woning heeft de nodige voordelen. Goede isolatie, zuinige apparatuur en duurzame warmte zorgen voor een beter energielabel van je woning.
Daarnaast geeft een duurzame woning meer comfort en is de woning goed voor het klimaat door minder CO2-uitstoot. Nederland zit namelijk in een energietransitie. Het investeren in een duurzame woning levert op lange termijn alleen maar meer voordelen op.
Energieplein is gespecialiseerd in warmtepompen maar kan helpen met andere verduurzamingsprojecten.

Wie comfortabel wil wonen moet beginnen met het isoleren van de woning. Dit is essentieel voor meer comfort. Een woning die goed geïsoleerd is zorgt niet alleen voor meer comfort maar ook voor een lagere energierekening aan het einde van het jaar. Deze gesubsidieerde investering zorgt ook voor een hogere waarde van de woning.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn enorm populair in Nederland. Een woning heeft immers geen grote aanpassingen nodig en het rendement van zonnepanelen is uitstekend. Alleen al met zonnepanelen haal je 5% rendement. Met verschillende systemen samen haal je nog meer rendement, bijvoorbeeld een volledig elektrische warmtepomp.

Adviesgesprek inplannen?

Passief wonen, Klaar voor de toekomst.

Een andere optie om te verduurzamen is te kiezen voor een passieve woning. Dit is een zeer energiezuinige woning. Alle toepassingen voor verduurzamen zijn hier aanwezig. Een passiefhuis verbruikt nog veel minder energie dan een nieuwbouwwoning. Dit is het huis van de toekomst. We adviseren en helpen erbij.

Wat is een passief huis? Een passief huis is een huis klaar voor de toekomst. Dit is een zeer energiezuinige woning. Deze woningen zijn op prestatiegerichte manier gebouwd met een aantal doelen. Een passief huis levert optimaal wooncomfort en is extreem energiezuinig, energieneutraal meestal. Isolatie is optimaal toegepast, er is een zeer kleine energievraag en systemen hebben een zeer hoog rendement. 

Wat zijn de kosten? Verduurzamen kan in stappen

Afhankelijk van de staat van een woning kan een begroting gemaakt worden. Een volledige verbouwing is een flinke investering, ga uit van €30.000,- of meer. Daarom kan verduurzamen in stappen gedaan worden. Een investering in zonnepanelen begint bij €3.000,- en een warmtepomp bij €5.000,-. Iedere investering betaalt op langere termijn terug.

Wat levert verduurzamen op?

Nederland is bezig met een energietransitie. Dat betekent dat hoe dan ook iedereen aan het verduurzamen is. Een investering in het isoleren van een woning levert al gauw een besparing op honderden euro’s per jaar. Wanneer een woning erg goed geïsoleerd is, zonnepanelen en een warmtepomp heeft, kan een woning bijna energieneutraal zijn. Iedere woning is anders en heeft advies op maat nodig. Er zijn voordelen te nemen voor verduurzamen waaronder meer comfortabel wonen en het besparen in energielasten. Energieplein adviseert bij het krijgen van de juiste berekeningen.

De overheid stimuleert.

De Nederlandse overheid is volop aan het stimuleren om woningen te verduurzamen. Er zijn allerlei leningen en subsidies beschikbaar. Dit zijn subsidies voor isoleren, zonnepanelen en warmtepomp. Het Nationaal Warmtefonds helpt woning eigenaren om de investering financieel aantrekkelijker te maken. Hierbij kan tot €65.000,- geleend worden. 
Bekijk ook de site van De Nederlandse overheid voor meer informatie.

Energieplein geeft advies en helpt bij de aanvraag en het verwerken van subsidies.

Contact

Interesse in verduurzamen?

Bedrijvenstraat 15,

7641 AM Wierden

+31 546 72 10 25