All-electric warmtepomp

  Een gasloze woning betekent dat alleen de warmtepomp het werk doet. De woning volledig gasloos verwarmt. Bij een lucht-water warmtepomp wordt buitenlucht omgezet in energie en warm water. Opgewekte warmte wordt gebruikt in het hele huis, van warm water tot radiatoren en vloerverwarming. Deze manier van verwarmen kan toegepast worden bij bestaande woningen en nieuwbouw woningen.


Welke all-electric warmtepomp kies je?

Er zijn verschillende belangrijke factoren die bepalen wat voor warmtepomp het beste past bij je woning. Bij een all-electric systeem moet je kijken naar verschillende zaken, waaronder je warmteafgifte systeem en de warmtebehoefte in de woning. Ook belangrijk is voldoende ruimte te hebben voor het boilervat. Onze adviseurs van Energieplein geven advies zodat de installatie en het advies kloppend is. Hierbij is kennisoverdracht ook belangrijk voor ons. 

Is je woning al geïsoleerd?

Voordat een warmtepomp geplaatst kan worden moet eerst gekeken worden naar je woning. Als basis dient je woning namelijk goed geïsoleerd te zijn, anders is een warmtepomp niet rendabel genoeg, je lopen je energiekosten juist op. Energieplein levert ook advies voor de juiste isolatie om de installatie van de warmtepomp perfect te laten verlopen.

 

Wat kost een all-electric warmtepomp?

Prijzen van een all-electric warmtepomp lopen erg uiteen, afhankelijk van het type en wat voor extra’s mee worden genomen. Denk aan boilervat en buffervat. Het kan ook zijn dat een warmtepomp een andere plek krijgt in de woning. De installatie voor een all-electric warmtepomp neemt 2 tot 3 dagen in beslag. belangrijke isolatie-eisen aan de woning en je wensen. Een all-electric warmtepomp begint bij Energieplein bij ongeveer €13.500,-, hier gaat de subsidie nog vanaf.  

 

Wat zijn de voordelen van een all-electric warmtepomp?

Een all-electric warmtepomp heeft veel voordelen. Vooral als de woning er geschikt voor is loont het om deze stap te maken. Bij Energieplein adviseren wij graag over de voordelen.

 

Energie-efficiëntie: All-electric warmtepompen zijn zeer efficiënt omdat ze warmte uit de omgeving halen, zonder brandstoffen te verbranden, waardoor ze lagere energiekosten bieden.

Milieuvriendelijk: Ze verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, verminderen broeikasgasemissies en dragen bij aan duurzaamheid door hernieuwbare energiebronnen te gebruiken.

Veelzijdigheid: All-electric warmtepompen bieden zowel verwarming als koeling, waardoor ze het hele jaar door een efficiënte oplossing zijn voor klimaatbeheersing.

Subsidiemogelijkheden: Overheden bieden financiële stimulansen en subsidies om de installatie van all-electric warmtepompen te bevorderen.

Lagere operationele kosten: Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, zijn de operationele kosten op lange termijn lager door de energie-efficiëntie, wat resulteert in kosteneffectiviteit.

Contact

Interesse in verduurzamen?

Bedrijvenstraat 15,

7641 AM Wierden

+31 546 72 10 25