Hybride Warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel. Het is mogelijk tot 75% op gas te besparen met een hybride warmtepomp. Energieplein levert verschillende type hybride warmtepompen.
Hoe werkt een hybride warmtepomp?
Een hybride warmtepomp is een slimme en efficiënte oplossing voor het verwarmen van je woning. Dit systeem combineert de kracht van twee technologieën: de traditionele cv-ketel en een innovatieve warmtepomp. Met een hybride warmtepomp profiteer je van de voordelen van beide systemen. Maar hoe werkt het precies?
Een hybride warmtepomp bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht, zelfs bij lage temperaturen. Deze energie wordt door de binnenunit omgezet in warmte met een hogere temperatuur, die vervolgens wordt gebruikt om je huis te verwarmen via de centrale verwarming. Wanneer de warmtepomp niet voldoende warmte kan leveren, springt de cv-ketel bij. Hierdoor heb je altijd een optimaal verwarmde woning.
Geïnstalleerde hybride warmtepompen
Lees meer over projecten die Energieplein heeft gerealiseerd. Wij installeren wekelijks hybride warmtepompen in verschillende type woningen. De hybride warmtepomp is veelzijdig inzetbaar. Enkele projecten worden hier uitgelicht.
Remeha Elga Ace: veelzijdige hybride warmtepomp
Energieplein werkt veelvuldig met de veelzijdige hybride warmtepomp van Remeha, de Elga Ace. Deze warmtepomp is geschikt voor diverse woningtypes en kan eenvoudig worden gekoppeld aan bestaande cv-ketels. De Elga Ace staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding binnen de markt van hybride warmtepompen.
Hij werkt samen met cv-ketels van alle merken en is een ideale oplossing voor het verduurzamen van bestaande woningen. Bovendien kan je hiermee tot wel 70% op je gasverbruik besparen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren waar onze adviseurs graag meer over vertellen.
De installatie van een Remeha Elga Ace neemt ongeveer een dag in beslag. Hoe de installatie in zijn werk gaat lees je hier.
Waar moet je op letten bij het kopen van een hybride warmtepomp? Daarover kun je meer lezen in dit artikel.
Voordelen van de hybride warmtepomp
Voordeel 1 - Lagere energierekening
Niks is fijner om aan het einde van het jaar een energierekening te krijgen die lager is dan het voorgaande jaar. Bij de correcte installatie van een warmtepomp zijn behoorlijke financiële voordelen te behalen. Een gemiddeld huishouden verbruikt tussen de 1.000 m³ en 2.000 m³ gas per jaar. Met een warmtepomp kun je 75% besparen op je gasrekening. Afhankelijk van je gastarief nemen de besparingen per jaar dan aanzienlijk toe.
Voordeel 2 - Hybride warmtepomp betaalbare investering
Een hybride warmtepomp is goedkoper dan een volledig elektrische systeem.
De investering in een hybride warmtepomp is een stuk lager dan bij een standalone warmtepomp. De netto investering in een hybride warmtepomp begint bij ongeveer €3.500,-. Soms wordt de cv-ketel tegelijk vervangen.
Voordeel 3 - Geschikt voor oudere woningen
Oudere woningen kunnen bijna altijd een hybride warmtepomp hebben. Doordat een hybride warmtepomp samenwerkt met de cv-ketel kan hij ook in de oudere woningen geplaatst worden. De vereisten aan een woning zijn minder intensief als bij een nieuwere, beter geïsoleerde woning. Een hybride warmtepomp kan tot 55 graden verwarmen. Daarboven kan de cv-ketel bijspringen.
Voordeel 4 - Waardevermeerdering woning
De huidige huizenmarkt staat stevig in haar schoenen en deze lijkt voorlopig zo te blijven. Als eigenaar van je woning met een oude cv-ketel kan het interessant zijn om mee te liften in deze periode en een waardevermeerdering van je woning te creëren door de aanschaf van een warmtepomp. Waardevermeerdering van je woning dankzij een nieuw energielabel.
Voordeel 5 - Topcombinatie met zonnepanelen
De warmtepomp heeft al de nodige voordelen, maar wordt nog voordeliger om te hebben wanneer je als zonnepanelen bij je huis hebt. Deze combinatie is slim en kostenbesparend, je kan je woning hierdoor bijna energie neutraal warmen, wat ook bijdraagt aan de verlaging van de CO2 emissie.
Voordeel 6 - Meer comfort in de woning
Er is niks lekkerder dan constante warmte in je woning hebben, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. Een warmtepomp zorgt voor een constante verwarming van je woning. Dit is een process wat met traditionele cv niet mogelijk is. Het is zeer aangenaam in combinatie met een lage temperatuur verwarming. Je woning wordt een stuk comfortabeler met een warmtepomp!
Voordeel 7 - Lagere CO2 uitstoot
De discussie omtrent het klimaat valt overal te volgen, in het nieuws, bij vrienden, overal. Nederlanders zijn actief bezig met ons land groener maken en de overheid stimuleert dit. Met een warmtepomp draag je je steentje bij het verlagen van je carbon footprint. Natuurlijk hangt dit af van het type warmtepomp en het rendement. Bij een hybride warmtepomp daalt de uitstoot met zo’n 40% tot 55% en bij volledig elektrische warmtepomp is dit 100%. Volgens het Klimaatakkoord moet Nederland nog flink investeren om de doelstellingen van 2030 te halen, een daling van maar liefst 40% van de huidige uitstoot CO2. Met een warmtepomp wordt een stap gezet.
Voordeel 8 - Koeling tijdens de warme zomerdagen
De warmtepomp zorgt niet alleen voor een aangename warme temperatuur, een goede warmtepomp kan ook functioneren als een airco tijdens warme zomerdagen. Het principe is eenvoudig, het proces van de warmtepomp wordt omgedraaid waarbij warmte wordt onttrokken en afgekoeld. Hierdoor kan het comfortabel worden in je huis tijdens de lekkere warme zomermaanden. Met zomers die steeds warmer worden bespaar je tevens op de aanschaf van een airco.
Voordeel 9 - Rendable investering
Spaargeld, het levert inmiddels niks meer op met de spaarrente die banken hebben. Daarom is het interessant te berekenen wat het rendement is van een warmtepomp en wat je per jaar kan besparen, op deze manier levert je geld een beter rendement op dan op een bankrekening te laten staan. Uiteraard dient er wel eerst een investering gedaan te worden, die vervolgens binnen 6 tot 10 jaar terugverdiend is. Bij Energieplein maken wij graag voor je de rekeningsom een idee te krijgen wat voor rendement je kan halen met een investering in een warmtepomp.
Voordeel 10 - Warmtepomp is onderhoudsarm
Iedere apparatuur heeft onderhoud nodig, een warmtepomp is niet onderhoudsvrij maar er hoeft weinig aan onderhouden te worden. Normaal gesproken heeft een warmtepomp niet meer dan een keer per twee jaar onderhoud nodig waarbij de aansluitleidingen gecontroleerd worden en de buitenunit om kleine vervuiling. Een warmtepomp gaat makkelijk 20 jaar mee.
Contact
Hoeveel kan ik besparen? Vraag een gratis offerte aan!
Bedrijvenstraat 15,
7641 AM Wierden
tel: +31546721025