Bodem-Waterwarmtepomp

De bodem warmtepomp levert verreweg het meeste rendement van alle systemen. Dit wordt ook wel de grondgebonden warmtepomp genoemd, omdat er buiten een verticale bron wordt geplaatst voor het winnen van energie. Bij deze warmtepomp is het gebruikelijk dat er meer ruimte beschikbaar is. Deze optie is daarom vaak populair bij vrijstaande woningen.

Welke warmtepomp past bij mij?

Er zijn verschillende belangrijke factoren die bepalen wat voor warmtepomp het beste past bij je huishouden. Daarover geven we bij het Energieplein advies zodat je warmtepomp optimaal rendement geeft. Je energiebehoefte, budget en huidige isolatie zijn een aantal belangrijk factoren. Meer weten? Neem dan contact op het ons!

Is je woning al geïsoleerd?

Voordat een warmtepomp geplaatst kan worden moet eerst gekeken worden naar je woning. Als basis dient je woning namelijk goed geïsoleerd te zijn, anders is een warmtepomp niet rendabel genoeg, je lopen je energiekosten juist op. Energieplein levert ook advies voor de juiste isolatie om de installatie van de warmtepomp perfect te laten verlopen.

 

Wat zijn de kosten?

Voor iedere woning een geschikte warmtepomp

Prijzen van een warmtepomp lopen erg uiteen, afhankelijk van het type warmtepomp, belangrijke isolatie-eisen aan de woning en je wensen. Zonder subsidie moet je denken aan een vanafprijs van zo’n €4.000,- voor een hybride warmtepomp en vanaf €10.000,- kun je denken aan een lucht/water warmtepomp.

 

Wat krijg ik ervoor terug?

Een hoog rendement van je woning begint met goede isolatie, daarnaast dien je weten wat de COP, Coefficient of Performance, van de warmtepomp is. Dit betekent ook wel, hoeveel warmte de warmtepomp maakt met de verbruikte elektriciteit. Ga je bijvoorbeeld uit van een rendement van 4,0, dan betekent dit dat van de 100% geïnvesteerde energie hier 400% uit wordt gehaald. Hoe hoger het rendement, hoe beter de warmtepomp en hoe lager je kosten kunnen uitvallen.

Contact

Interesse in verduurzamen?

Bedrijvenstraat 15,

7641 AM Wierden

+31 546 72 10 25