€ 62 miljoen extra subsidie voor isolatie en warmtepompen

Voor 2022 was €290 miljoen euro beschikbaar voor het verduurzamen van woningen. Door de stijging van aanvragen is er nog eens extra €62 miljoen beschikbaar gekomen. Dit bedrag is per direct beschikbaar.

Minister Jetten voor Klimaat en Energie: ‘Energie besparen en verduurzamen zijn de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om minder kwetsbaar te worden voor hoge energieprijzen en om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit het buitenland. We zien ook dat steeds meer mensen hun huis willen verduurzamen. Om te voorkomen dat hoognodige isolerende maatregelen tot stilstand komen verhogen we het budget van de ISDE dit jaar nog met € 62 miljoen.’

Met de stijgende gasprijzen en stijgende elektra-prijzen zijn er fors meer aanvragen geweest dit jaar. De keuze voor de warmtepomp wordt makkelijker doordat de terugverdientijd korter is geworden. Maar welke warmtepomp je kiest is wel belangrijk. Daarin adviseren wij graag met Energieplein.

De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert, voorziet dat het aantal ISDE-aanvragen in 2022 verdubbelt ten opzichte van vorig jaar naar ruim 80.000 aanvragen. De ISDE-subsidie wordt jaarlijks beschikbaar gesteld en loopt door tot 2030. Zowel huiseigenaren, VvE’s als bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de regeling. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatiemaatregel.

Dit jaar werden door huishoudens al ruim 64.000 aanvragen gedaan. Er werd ruim € 98 miljoen aangevraagd voor isolerende maatregelen en bijna € 56 miljoen voor de installatie van (hybride) warmtepompen.

Waar krijg ik allemaal subsidie op?

De opties met subsidies zijn uitgebreid. Waar je allemaal recht op hebt kunnen wij met Energieplein ook bij helpen. De subsidie van een warmtepomp begint vaak bij €2.400,- voor een 4kw warmtepomp. Dit is een kleine warmtepomp die je in tussenwoningen en hoek-woningen ziet. De subsidiebedragen lopen op afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. Doordat de Nederlandse overheid flink wil investeren in verduurzamen zijn de subsidiebedragen de afgelopen jaren flink meer geworden. Dat zorgt voor een stijgende vraag naar o.a. warmtepompen.

Voor meer informatie over subsidies kun je het beste de website van Rijksoverheid doorlezen.

 

0 reacties