Alles over de Remeha Elga Ace

Bij het maken van de keuze voor een warmtepomp is de prijs altijd belangrijk. Een warmtepomp met de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de Remeha Elga Ace. Wat zijn redenen om te kiezen voor deze hybride warmtepomp?

Elga Ace werkt op alle cv-ketels

Wanneer je bezig gaat met het oriëntatieproces voor een warmtepomp zijn er verschillende factoren waar je naar gaat kijken. Uiteindelijk wil je een bewogen keuze maken met de investering, het rendement en het comfort in de woning. In veel gevallen wil je bijvoorbeeld wel verder investeren in een warmtepomp maar is de huidige cv-ketel nog niet aan vervanging toe. Voor deze situatie is de Elga Ace perfect geschikt. De Elga Ace is makkelijk aan je huidige cv-ketel te koppelen. Hij kan ook gecombineerd worden met een cv-ketel van een ander merk dan Remeha. Deze kunnen wat in functionaliteit verliezen wanneer het een ander merk is. In de setup van de Elga Ace voorzien de cv-ketel in warme tapwater en alleen bij lage buitentemperaturen mogelijke bijverwarming. Hierdoor is de Elga Ace toepasbaar in elk woningtype. Deze werkt op vloerverwarming en radiatoren.

Hoe werkt de Elga Ace

De Elga Ace is een hybride warmtepomp die energie uit de buitenlucht haalt en omzet in bruikbare warmte, het is een split-systeem. Deze energie wordt omgezet in bruikbare warmte voor het centrale verwarmingssysteem. Bij de installatie van een Elga Ace komt een slimme eTwist thermostaat, deze bepaalt op basis van warmtebehoefte hoe de Elga Ace draait. Zodoende werkt de warmtepomp zo zuinig mogelijk. Alleen wanneer de warmtepomp te hard moet werken schakelt de cv-ketel bij zodat met gas verwarmd wordt. Doordat het mogelijk is de contractprijs van gas en elektriciteit in te geven kun je precies bepalen hoe efficiënt de warmtepomp werkt. Lees hier meer over de werking van een warmtepomp. 

remeha elga ace

Voordelen OpenTherm thermostaat

Het OpenTherm systeem waarmee de Elga Ace werkt is een modulerende thermostaat. OpenTherm is een communicatieprotocol tussen de HR-ketel en de kamerthermostaat. Deze thermostaat berekent continu de temperatuur van de ketel op basis van de instellingen en de temperaturen van de ruimte. Deze manier van rekenen zorgt voor een beter gebruik van het vermogen van de warmtepomp. Dit resulteert in een zuinige en efficiënte manier van het verwarmen van de woning. Dat is een van de vele voordelen die een warmtepomp heeft. Veel oudere cv-ketels gaan aan en uit wat voor meer schommelingen in de energievraag in de woning. De voordelen van een OpenTherm systeem zijn:

  • Meer comfort door stabiele watertemperatuur in de woning;
  • Lagere cv-temperatuur waardoor minder energieverlies optreed in de woning;
  • Minder stress op de installatie waardoor systeem deze beter werkt. 

Opentherm elga ace

Snelle installatie Elga Ace

Het installeren van de Remeha Elga Ace neemt vaak niet meer dan een dag tijd in beslag. Bij een installatie wordt afhankelijk van de wensen de cv-ketel wel of niet vervangen. Vervolgens worden de binnenunit en buitenunits geïnstalleerd en de leidingen en binnenunit op de cv-ketel aangesloten. Het afstemmen van units op elkaar en de eTwist thermostaat wordt daarna gedaan. Energieplein levert de Elga Ace altijd bedrijfsklaar af. De Elga Ace kan ook afgestemd worden op zonnepanelen wanneer deze aanwezig zijn. Hierdoor heb je een volledig goede werking. 

Vrijblijvend offerte ontvangen

Met de Elga Ace kun je 50% tot 60% besparen op je energierekening. Jaarlijks draait de warmtepomp op ongeveer 60% van de gevraagd energievraag. Wil jij weten of je cv-ketel ook geschikt is voor de Remeha Elga? Neem contact op met Energieplein en ontvang vrijblijvend advies over de mogelijkheden met een hybride warmtepomp in jouw woning.

Advies

 

0 reacties