Woning verduurzamen Hengelo

Een woning verduurzamen kan op verschillende manieren. Daarover hebben wij al eerder geschreven. Voor een klant installeerden wij in Hengelo een Remeha Elga Ace. Een mooi project waar bij deze woning goed is te zien dat verduurzamen loont.

Remeha Elga Ace installatie

Deze woning in Hengelo is helemaal klaar voor de winter. Met lage temperatuur radiatoren en een goed geïsoleerde woning was deze woning geschikt voor de warmtepomp, de volgende stap bij verduurzamen. De installatie is verricht door een erkende F-gas gecertificeerde installateur. Voor deze woning is gekozen voor de toepassing van Elga Ace om verschillende redenen. De prijs/kwaliteit verhouding van een Elga Ace is uitstekend en de compacte afmetingen maken het mogelijk deze ideaal te plaatsen in deze woning.

elga ace hybride warmtepomp

Eén van de belangrijke voordelen van de Elga Ace is dat deze makkelijk te combineren is met iedere HR cv-ketel. In dit geval is gekozen voor de vervanging van de oudere cv-ketel die langzaam aan vervanging toe was. De Elga Ace is een hybride warmtepomp welke in vrijwel elke situatie toe te passen is. Doordat de Elga als enige op de markt werkt met een OpenTherm regeling zal de gekoppelde ketel nooit meer warmte produceren dan nodig is. Deze hybride set-up betekent dat de warmtepomp normaal gesproken altijd zorgt voor de verwarming in de woning, alleen wanneer het noodzakelijk is springt de cv-ketel bij. Deze Elga 4kW warmtepomp heeft een COP van 4,54. Dit wil zeggen dat de warmtepomp tot wel 4,54kW warmte kan genereren met 1kW elektriciteit!

De warmtepomp heeft veel voordelen, de belangrijkste overweging voor deze klant was de voortdurende stijging van de gasprijs. Met de Elga Ace bespaar je jaarlijks meer dan 65% op het gasverbruik. Een warmtepomp levert al gauw tussen de €400,- tot €600,- per jaar aan voordeel op. In ongeveer 8 tot 10 jaar verdien je de investering terug. Met nog hogere subsidies vanaf 2022 wordt de investering een hybride warmtepomp nog aantrekkelijker.

hybride warmtepomp hengelo remeha

 

Advies

Verduurzamen woning

Deze woning in Hengelo is helemaal klaar voor de winter. In een jaar tijd zijn alle belangrijke zaken aangepakt zodat deze woning helemaal goed geïsoleerd is. Er is PIF aangebracht onder de vloer zodat deze een hoge isolatie waarde (Rd) van 3,5 heeft. Alle ramen en kozijnen zijn vervangen voor HR++ glas zodat er minimale warmteverlies is. Voor de meest optimale situatie met een hybride warmtepomp is altijd goed om een woning zo veel mogelijk te isoleren. Dat levert een hoger rendement op van de warmtepomp omdat er sprake is van minder warmteverlies. Bij matige isolatie is er sprake van 90 w/m2 benodigd vermogen maar door de goede isolatie is dit nu slechts 60 w/m2. Hierdoor kan een hybride warmtepomp goed zijn werk doen bij deze woning. Doordat deze grondig is aangepakt niet alleen klaar voor de winter maar ook de toekomst. Ten slotte krijgt deze woning een Energielabel A met alle aanpassingen die zijn gedaan. Een huis met energielabel A levert 10% meer op dan een vergelijkbare woning met energielabel D.

Energielabel A naar G

Overzicht van Energielabel A naar G

0 reacties