De warmtepomp in Meppel

Woon je in Meppel en ben je op zoek naar een warmtepomp?

 

All Electric Warmtepomp in Meppel

De all electric warmtepomp is een eenvoudig systeem om je huis in Meppel te verwarmen. Dit systeem bevat één techniek, de warmtepomp met een boiler eventueel aangevuld met een buffervat. Er wordt bij het verwarmen van je woning dus gebruik gemaakt van alleen elektriciteit.

Ketel en Warmtepomp

Er wordt samengewerkt tussen de warmtepomp en de reguliere cv-ketel op gas. Essentieel om te weten is dat de cv-ketel eigenlijk alleen maar extra bijspringt wanneer er extra capaciteit nodig is. Denk hierbij aan echt koudere winterdagen, waarvan er in Nederland doorgaans 10 van zijn. Doordat de verwarming voornamelijk gedaan wordt door de warmtepomp is dit een duurzame manier van verwarmen met de warmtepomp in Meppel.

Hybride warmtepomp in Meppel

Bij een hybride warmtepomp in Meppel zijn er twee units aanwezig, een binnen en een buitenunit. Daarnaast heb je ook een cv-ketel. Uit buitenlucht wordt energie onttrokken en de binnenunit van de warmtepomp zet deze in een hogere temperatuur. Deze temperatuur wordt vervolgens gebruikt voor de centrale verwarming in een woning.

Waar kan de hybride warmtepomp in Meppel toegepast worden?

De hybride warmtepomp in Meppel kan toegepast worden in alle type woningen. Het belangrijkste om te weten voor de toepasbaarheid is de hoeveelheid isolatie die is toegepast. Oudere woningen hebben namelijk minder isolatie dan nieuwbouwwoningen en woningen die na 2000 zijn gebouwd. Is er bijvoorbeeld sprake van matige dak- en vloerisolatie, dubbelglas (of HR++)  en zijn de muren geïsoleerd dan kun je over op een hybride warmtepomp. Het gaat in dit geval vooral om woningen die in de periode voor 2000 zijn gebouwd. Wanneer een woning te weinig isolatie heeft dan moet een warmtepomp te veel warmte leveren. Dit heeft als gevolg dat het verbruik toeneemt en de cv-ketel te vaak bij moet springen. Op deze manier is het rendement van een hybride installatie een stuk minder. Met een hybride warmtepomp in Meppel kun je tot 85% besparen op energielasten. Alles hangt af van de manier hoe de woning is klaar gemaakt

Klik op de foto hiernaast om een mooi  project met de Warmtepomp in Meppel te bekijken. 

Als gezin van 4 personen uit Meppel zijn wij enorm tevreden met de hybride warmtepomp die geïnstalleerd is door Energieplein.nl – We bevelen ze van harte aan.

  Hoe werkt een warmtepomp in Meppel?

  De Warmtepomp in Meppel zijn er in verschillende soorten. Een hybride warmtepomp is een luchtgebonden systeem. Dat betekent dat er een buitenunit aanwezig is. In Meppel heeft Energieplein.nl al meerdere warmtepompen van dit type toegepast. Deze onttrekt energie uit de lucht zet deze om in bruikbare warmte in de woning.

  Bij een hybride systeem kan je bestaande warmteafgiftesystemen behouden. Radiatoren werken ook op een hybride warmtepomp, bij 55°C of meer zal de cv-ketel bijspringen. Hoe beter je isolatie is van de woning, hoe beter het rendement van een hybride warmtepomp. In veel gevallen kun je naar een besparing gaan van 75%.

  Daarnaast loont het te investeren in een Meppelse woning die klaar is voor de toekomst. Warmtepomp werken normaal het beste met lage temperaturen in het verwarmingssysteem. Je kunt daarom kiezen voor vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

  Heb je bijvoorbeeld een woning gekocht en wil je een warmtepomp in Meppel laten installeren, dan kun je dit testen. Dit is mogelijk door te kijken hoe de woning warm gehouden kan worden bij een buitentemperatuur van 0-10°C en een cv-watertemperatuur van 40-50°C.

  Wat kost een hybride warmtepomp in Meppel?

  De kosten van een hybride warmtepomp in Meppel lopen uiteen tussen de €6.500,- en €10.000,- inclusief de installatie. Hier gaat nog subsidie vanaf.  Verschillen tussen de investering hangen af van de aanpassingen die gedaan moeten worden en de wensen en behoeften. Ook zit er verschil in de type verschillende warmtepompen. 

  Voordelen van de hybride warmtepomp in Meppel

  Voordeel 1 – Geschikt voor oudere woningen

  Oudere woningen kunnen bijna altijd een hybride warmtepomp hebben.
  Doordat een hybride warmtepomp samenwerkt met de cv-ketel kan hij ook in de oudere woningen geplaatst worden. De vereisten aan een woning zijn minder intensief als bij een nieuwere, beter geïsoleerde woning.

  Voordeel 2 – Hybride warmtepomp betaalbare investering

  Een hybride warmtepomp is goedkoper dan een volledig elektrische systeem.
  De investering in een hybride warmtepomp is een stuk lager dan bij een standalone warmtepomp. Een standalone warmtepomp is een volledig elektrische warmtepomp. De totale investering ligt tussen de €4.000,- en €10.000,- inclusief de installatie en mogelijke aanpassingen aan je woning. Hierbij kan gedacht worden aan de montage van ook een nieuwe cv-ketel.

  Voordeel 3 – ISDE-subsidie beschikbaar voor hybride warmtepomp in Meppel

  Met extra subsidie is de investering de moeite waard.
  Bij de aanschaf van een hybride warmtepomp in Meppel heb je recht op subsidie. De ISDE-subsidie is beschikbaar en wij bij het Energieplein helpen met verkrijgen van deze subsidie. Afhankelijk van het type warmtepomp in Apeldoorn en het kW vermogen kun je tussen de €2.400,- tot + €2.700,- aan subsidie krijgen.

  Voordeel 4 – Hybride warmtepomp in Meppel bespaart op gasverbruik

  Bespaar jaarlijks op gaskosten met een hybride warmtepomp.
  Met een hybride warmtepomp kun je 50% op je gasverbruik besparen. In combinatie met zonnepanelen is dit een ideale combinatie om duurzamer te wonen.

  Voordeel 5 – Huidige radiatoren kunnen behouden worden

  Er zijn weinig aanpassingen nodig aan de woning.
  Hybride warmtepompen halen doorgaans een goed rendement met de huidige verwarmingssystemen in de woning. Om meer comfort te behalen kun je kiezen voor het plaatsen van vloerverwarming. Maar radiatoren kunnen ook behouden worden. Dit is afhankelijk van het budget. Meer over radiatoren.

  Contact

  Hoeveel kan ik besparen? Vraag een gratis offerte aan!

  Bedrijvenstraat 15,

  7641 AM Wierden

  +31 546 72 10 25